Zeekajak

Met je eigen groep naar een Waddeneiland?

Als zeekajakinstructeur kan ik jullie tocht begeleiden. Tevens is een combinatie van techniek training en tocht of meerdaagse tocht mogelijk.

Stel zelf een groep samen waarbij ieder een eigen zeekajak heeft en ervaring op groot water.

Neem contact met me op om te bespreken wat ik voor jullie kan betekenen.

Kosten dagtocht:
. > 6 personen: prijs in overleg.
. 4-6 personen: € 80,- p.p.
. 2-3 personen: € 160,- p.p.

Kosten meerdaagse:
. > 6 personen: prijs in overleg.
. 4-6 personen: € 65,- p.p.p.d.
. 2-3 personen: € 130,- p.p.p.d.

Kosten huur-zeekajak:
. P&H Scorpio LV - € 50,-

Basis Peddeltechniek in de zeekajak

De workshop Basis Peddeltechniek in de zeekajak duurt een dagdeel en vindt plaats in Lelystad. Het is mogelijk er een dag van te maken in combinatie met reddingen en slepen of een tocht op het Markermeer of IJsselmeer.

Je doet de workshop in je eigen zeekajak welke schotten en luiken dient te hebben. Of huurt de P&H Scorpio LV: lengte 509cm, breedte 54cm.

Techniek Check - blessurevrij op souplesse varen

Soms wil je gewoon wat aanwijzingen om verder te komen. Dan gaan we 2 uur aan de slag om aan jouw verbeterpunten te werken.

Reddingen en slepen in de zeekajak

Het spreekt voor zich. Wil je dit oefenen, neem contact met me op.

Ameland tocht 13 14 en 15 Augustus;Voor het eerst op de wadden. Beginnerstocht. Start Holwerd.

Ik wist totaal niet wat ik me van de tocht moest voorstellen behalve dat we onder begeleiding naar Ameland gingen. We kregen een uitgebreide briefing over het geen wat er gepland was en wat we konden verwachten. Daarna vragen en antwoorden. Allemaal duidelijke taal en begrijpend, zelfs voor een leek als ik.

De boten zijn netjes en voorzichtig te water gegaan door middel van draagbeugels en 4 man sterk. Hier was ik zeer blij mee. We zijn naar de overkant gevaren (Ameland het Oerd), waarbij Rebecca een ieder nauwletttend in de gaten hield en ook nog tijd had voor een praatje of advies. Na de pauze door naar Nes. Hier kamperen voor een nachtje. De volgende dag terug via een een slenk (pauze houdend), terug naar Holwerd. Hier van iedereen afscheid genomen. En samen met Rebecca en nog 3 mensen naar een camping in Wirsum gegaan om nog een dagje op het IJsselmeer te varen. Dit i.v.m. te veel wind verwacht en 0,0% zee en brandingservaring bij ons. Ook Wirsum was toppie. En inderdaad best wel wind in de ochtend.

Al met al een hele ervaring rijker. Fantastische dagen. Doe ik weer als de kans zich voordoet.

Over Rebecca. Weet goed te anticiperen op veranderingen in planning. Goed contact. Veilig gevoel.

Lourens

Bij Rebecca heb ik me echt veilig gevoeld. Ze weet wat ze doet en weet wat ze kan. Helaas ging de trip naar Ameland niet door vanwege te harde wind maar gelukkig had ze een plan B: Friesland. Daar een aantal mooie tochten gevaren. Dankzij haar vrije geest en organisatie talent voel je dat je echt vakantie hebt.

Marga Mulder